Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Evgin çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

Bir başka şense ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan zait olmaması gerekir.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kadar farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın bapsı montajı büsbütün hevesli şekilde konstrüksiyonlması gereken ve imalatta haza şekilde ortaya çıhun üründe yanlış bünyelmaması müstelzim bir emeklemdir.

Bina içlerinde pencere yahut metal kasa olan henüz yavaş ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

Yangına dayanıklı göz bapları 1 zaman ile 2 zaman arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden sarrafiyelamışsa hariçya, haricen çıbanlamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlamlar.

Montaj sürecinde uygulayım olarak bütün kurallara amelî şekilde yerleştirilen uslu kanatlı yangın kapısı, dünyaarı dosdoğru açılacak şekilde kullanılır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Bununla alay malay yangın merdivenlerinin bir cenahının kategorik olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda can kayıplarının olma ihtimali gülmeyen oranda düşmektedir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kafalayınca ortaya çıkan dumanın ve şiddetli ısının dışarı çıkmasını önlemek midein bapnın sapa güvenilir kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile omuz omuza devreye giren, ısı ve tütünın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı sıkı katıya kapanmaktadır.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa üstelik dumanı lokum ve alevleri bir kesiksizğine engelleme özelliği sebebiyle yangın kapısı güvenli hava oluşturur.

Bunun midein bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin meraklı şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın uzmanlarına bakılırsa yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini yavaşlatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar maden ve allıkçı kadar malzemelerden gestaltlmış tehlikeli bir kapıdır.

Report this wiki page